70%
OFF
Bijna
Totale
Liquidatie
Ik deel de campagne op
Stroperij, vaak op de meest wrede manieren, vormt de voornaamste bedreiging voor het voortbestaan van de olifant. Deze barbaarse praktijken hebben maar één doel: het in stand houden van de illegale ivoorhandel. Helaas neemt de stroperij de laatste jaren toe: tussen 2007 en 2015 zijn 100.000 olifanten afgeslacht.
Gelukkig zijn er maatregelen tegen stroperij en oplossingen voor een harmonieus samenleven. Om die te financieren, hebben we jouw hulp nodig.
De Afrikaanse olifanten zouden kunnen verdwijnen als we er niet meteen iets aan doen.
Dat is het aantal olifanten dat elk jaar gedood wordt voor hun ivoor.
Dat is het aantal inbeslagnames van ivoor in België tussen 2007 en 2016.
Zoveel is de prijs van ivoor gestegen tussen 2004 en 2018.
Dat is het aantal ton ivoor dat in China in beslag genomen is sinds 2000, en dat staat voor 10.800 olifanten.
WWF heeft van het beschermen van de olifanten een prioriteit gemaakt. Wij zijn actief op het terrein, in Malawi en in Zambia. Maar we hebben steun nodig om onze missie te doen slagen.
De strijd tegen de stroperij, door bij te dragen aan de versterking van de bewakingspatrouilles en de vorming van nieuwe beschermde zones voor de olifanten.
De verbetering van de wetgeving rond stroperij en haar toepassing.
De organisatie van een harmonieuze samenleving van mensen en olifanten: inrichting van bufferzones en omheiningen, schadevergoedingen en sensibilisering rond het belang van het overleven van de olifant.
De vermindering van de vraag naar ivoor door het sensibiliseren van de consumenten over de wrede en illegale aspecten van deze handel.
Een striktere controle van producten afkomstig van illegale verhandeling van wilde dieren in de transitlanden (waaronder België).
Elke 25 minuten
sterft er een Afrikaanse olifant.
Sinds begin november
zijn er 68818 olifanten afgeslacht.
Je kan er nu iets aan doen!